Chapter 27 The Reproductive System Lab questions, True / False questions

Helpfulness: +8
Set Details Share
created 3 years ago by SuperNerdo
22,848 views
Chapter 27 The Reproductive System Lab questions True - False questions
updated 2 months ago by SuperNerdo
Grade levels:
College: First year, College: Second year, College: Third year, College: Fourth year
show moreless
Page to share:
Embed this setcancel
COPY
code changes based on your size selection
Size:
X
Show:
1
card image

Figure 27.1
Using Figure 27.1, match the following:
1) Stem cell.

2) First cells with n number of chromosomes.

3) Type B spermatogonia.

4) Early spermatids.

5) Primary spermatocyte.

1. Answer: A

2. Answer: D

3. Answer: B

4. Answer: E

5. Answer: C

2
card image

Figure 27.2
Using Figure 27.2, match the following:
6) Acrosome.

7) location of mitochondria.

8) Midpiece.

9) location of nucleus.

10) Area of compacted DNA.

11) Flagellum.

6. Answer: B

7. Answer: A

8. Answer: A

9. Answer: C

10. Answer: C

11. Answer: D

3
card image

Figure 27.3
Using Figure 27.3, match the following:
12) The stage called ovulation.

13) Vesicular (Graafian) follicle.

14) Primary follicles.

15) Primordial follicle.

16) Corpus luteum.

17) Mature follicle.

12. Answer: E

13. Answer: C

14. Answer: B

15. Answer: A

16. Answer: D

17. Answer: C

4

True/False Questions
1) It is necessary for the testes to be kept below body temperature.

Answer: TRUE

5

2) The prostate atrophies as a man ages, and it usually causes no health problems.

Answer: FALSE

6

3) The hormone oxytocin combines with enzymes in semen to enhance sperm motility.

Answer: FALSE

7

4) When a couple is having difficulty conceiving a child, it is necessary to investigate the sperm
of the male.

Answer: TRUE

8

5) The amount of testosterone and sperm produced by the testes is dependent on the influence of
FSH alone.

Answer: FALSE

9

6) Ovarian follicles contain mature eggs.

Answer: FALSE

10

7) Sexually transmitted infections are the most important cause of reproductive disorders.

Answer: TRUE

11

8) Reproduction is not possible in males or females until one year after puberty has begun.

Answer: FALSE

12

9) The smaller cell produced by oogenesis meiosis I, called the first polar body, is essentially a
packet of discarded nuclear material.

Answer: TRUE

13

10) Pain during ovulation is called dysmenorrhea.

Answer: FALSE

14

11) A human egg or sperm contains 23 pairs of chromosomes.

Answer: TRUE

15

12) The Pap smear is a test to detect cancerous changes in cells of the cervix.

Answer: TRUE

16

13) The adenohypophyseal hormone that triggers ovulation is estrogen.

Answer: FALSE

17

14) The male urethra serves the urinary system only.

Answer: FALSE

18

15) Both tetrads and crossovers are seen during meiosis.

Answer: TRUE

19

16) Failure to attain erection is called impotence.

Answer: TRUE

20

17) Ovulation occurs near the end of the ovarian cycle.

Answer: FALSE

21

18) The corpus luteum secretes progesterone only.

Answer: FALSE

22

19) Female orgasm is required for conception.

Answer: FALSE

23

20) The first sign of puberty in females is budding breasts.

Answer: TRUE

24

21) The primary function of the testes is to produce testosterone.

Answer: FALSE

25

22) The stage in meiosis where chromosomal exchange takes place is telophase.

Answer: FALSE

26

23) The diamond-shaped area between the coccyx, pubic arch, and ischial tuberosities in the
female is the vulva.

Answer: FALSE

27

24) The soft mucosal lining of the uterus is the endometrium.

Answer: TRUE

28

25) A scrotal muscle that contracts in response to cold environmental temperature is the
cremaster.

Answer: TRUE

29

26) The secretions of the bulbourethral glands neutralize traces of acidic urine in the urethra and
serve as a lubricant during sexual intercourse.

Answer: TRUE

30

27) The zona pellucida is formed as the follicle becomes a secondary follicle.

Answer: TRUE

31

28) The molecule that enhances the ability of testosterone to promote spermatogenesis is inhibin.

Answer: TRUE

32

If you have any questions or notice any mistakes,
Please message me. I will try to reply within 48 hours.
Thank you for taking the time to view my notecards!

Good luck in your studies!


Related pages


biol 1406acls cricoid pressureventuri restaurantcampbell biology chapter 42 test preparationsmallest micro organismwhich term describes the evaluation or appraisal of a condition2100 hours military timeadwords certification costventricles contractjava programming quizangular jointswhat pushes food through the digestive tractcervical plexus diagramwhich plant hormone is most closely associated with cell divisionelectron configuration drawingkeloland petssanguineous drainagethe nightmare by henry fuseli analysisfunction of the anterior pituitary glandfruit fly gestationprescription abbreviationsneisseria gonorrhoeae characteristicsconidia definitionduring the calvin cycle plantsheritable variation is required for which of the followingcytochrome c oxidase testwhich of the following might trigger erythropoiesisareas of lymph nodesnursing pharmacology testscarlet letter practice testhuman reflex physiology labrespiratory system pharynxdigestive system easy notecardsdefine endomysiumthe process of endochondral ossificationtonicity biologybranch of left coronary arterygeorgia physiographic regionssynthesis of lipids and glycogen takes place at thethe average temperature in the tropical rainforestignaz semmelweis workwhat are the characteristics of connective tissuetongue rolling genotypeurine flows from the collecting duct into thethe osteon isthe coenzyme fad is formed from what vitaminfunction of antidiuretic hormone adhunitary system of government example50 most common german verbsfunction of alveolar ductsposterosuperior boundary of the oral cavitydiagram of vertebral columnmacroeconomics mankiw 6th editionwhich of the following will impair iron absorptionhow many cells result from mitosisappeal to unqualified authority fallacy examplesjoint between parietal bonesfortune teller softwareanimal cell undergoing mitosisintra pleural pressurewordly wise 3000 lesson 4the chief bile pigment isa benign tumor made up of newly formed blood vesselsinnate defense systemlysosomes plant or animal cellthe esophagus commences at about the level ofwhat is true of the mitral and tricuspid heart valvesprototype is to category as ________ is to ________small intestine function and structuredominant and recessive traits in humans chartwhat is the plural form of alveolusplasma membrane bilayersalivary glands produce salivary amylase which